Szállás Erdélyben, kulcsosház Güdücön, Székelyföld szívében

Szállás Erdélyben, Gyergyószentmiklós közelében Székelyföld szívében várja a Güdüci kulcsosház. Szauna, horgászat. A vendégház max. 8 fős, 30e Ft/nap.

2022. augusztus 13. szombat

Ipoly

Erdélyi vendégház Székelyföldön - Szórakozási lehetőségek

Szórakozási lehetőségek a güdüci vendégházban megszálló vendégek részére.

 

Enduro motorozás

Az útvonalak zöme erdei, fakitermelõ úton halad, de nem ritkák a szûk ösvények és a kisebb-nagyobb technikás emelkedõk, lejtõk. Sok helyen követjük a turistajelzéseket, amelyek jelentõs része a hajdani Székely Körvasút töltésén halad. A pihenõ és forráshelyek többsége panorámás kilátó is egyben. Egy 7-10 napos ittlét alatt bejárhatjuk motoros karavánként, Kelet-Erdély legszebb tájait (Békási-szoros, Gyilkos-tó, Gyergyói havasok, Görgényi havasok, Kelemen havasok), legmagasabb csúcsait (Likas csúcs (1675 m), Vithavas (1609 m), Nagyhagymás (1792 m), Piricske csúcs (1545 m), Madarasi Hargita (1801 m), Nagy Pietros csúcs (2110 m) stb.), külön engedéllyel beléphetünk a Békási-, és Kelemen-havasok nemzeti parkjába. 
A jármûveket az utazáshoz nem tudjuk biztosítani.

 

 

 

Quadtúra

Az Endurohoz hasonlóan az útvonalak zöme erdei, fakitermelõ úton halad, de nem ritkák a szûk ösvények és a kisebb-nagyobb technikás emelkedõk, lejtõk. A sok helyen követjük a turistajelzéseket, amelyek jelentõs része a hajdani Székely Körvasút töltésén halad. Az ösvények nagy részérõl gyönyörû kilátás nyílik a környékbeli hegyekre, völgyekre.
A jármûvek bérlése egész 
napra 100 euró, fél napra 50 euró.

 

 

Horgászat

A ház közvetlen szomszédságában egy 3000 nm-es tó terül el, így a horgászat szerelmesei itt-tartózkodásuk alatt hódolhatnak horgászat iránti szenvedélyüknek. A tó privát, ezért semmilyen külön engedély kiváltása nem szükséges, illetve a tó használata vendégeink számára ingyenes. A tóban található többek között ponty, harcsa, csuka, keszeg, kárász és süllõ is. Egy db úszófelszerelés kiegészítõkkel, illetve egy db ragadozó felszerelés kiegészítõkkel a házban rendelkezésre áll, azonban hozhatod saját felszerelésedet is.

 

 

Hegyi kerékpározás

Az útvonalak zöme erdei, fakitermelõ úton halad, de nem ritkák a szûk ösvények és a kisebb-nagyobb technikás emelkedõk, lejtõk. Sok helyen követjük a turistajelzéseket, amelyek jelentõs része a hajdani Székely Körvasút töltésén halad, tehát nyomvonala egyenletes emelkedést/lejtést kínál a túrázónak, hegyikerékpárosnak. A pihenõ és forráshelyek többsége panorámás kilátó is egyben.
A kerékpárokat (Magura freeride) mi is tudjuk biztosítani, de hozhatod a tiedet is.

 

 

Sziklamászás

A Békási-szoros az ország egyik leglátogatottabb turista és sziklamászó paradicsoma. Itt minden mászó megtalálja a szintjének megfelelõ kihívást. Hegyimentõ felügyelettel, vállaljuk mászóiskolák/táborok szervezését, illetve hegyivezetést. 

Mászó iskolákhoz tudunk felszerelést kölcsönözni, de hegyivezetéshez/mászáshoz a személyes felszerelést magad kell hoznod (beülõ, cipõ, sisak, biztosító eszköz).

 

 

Jégmászás

A Kis-Békás, Lapos, Kupás, Nagy-Békási szorosokban páratlan szépségû jégesések találhatók. A tanuló jégfaltól a 40 méteres jégesésekig minden megtalálható. A kihívásokat szertõknek nehéz mixt- és drytooling-mászásokat is ajánlunk. Hegyimentõ felügyelettel, vállaljuk mászó iskolák/táborok szervezését, illetve hegyivezetést. 
Mászó iskolákhoz tudunk felszerelést kölcsönözni, de hegyi vezetéshez/mászáshoz a személyes felszerelést magad kell hoznod (beülõ, bakancs, hágóvasak, jégcsákány, sisak, biztosító eszköz). 

 

 

Kanyoning

Egy meleg napon kalandos idõtöltés lehet egy kanyoning is a Kis-Békás, Lapos vadregényes szorosokban. A patakmedret bejárva csodálhatod a szûk sziklafolyosókat és a meredek sziklafalakról alázúduló vízeséseket. A vízeséseken, hegyimentõ felügyelettel, kötélen ereszkedhetsz le miközben hosszában beláthatod a Kis-Békás szorost. 
Felszerelést tudunk biztosítani, de te magad is hozhatsz.

 

 

 

Siklóernyõzés

A domborzat ideális helyet biztosít a síklóernyõzéshez. Mint a medence úttörõi mi fedeztük fel és alakítottuk ki a starthelyeket, de még bõven maradt “fehér” folt a térképen. 
Felszerelést nem tudunk biztosítani. 

 

 

 

 

Hegyi túravezetés

Turisztikai szempontból Gyergyó elhelyezkedése kiemelkedõ, hiszen Erdély legszebb természeti látványosságai közvetlen közelében található. Az turista útvonalak zöme erdei úton halad, de nem ritkák a szûk ösvények sem. A turistajelzések jól jelzettek és jelentõs részük a hajdani Székely Körvasút töltésén halad, tehát nyomvonala egyenletes emelkedést/lejtést kínál. A pihenõ és forráshelyek többsége panorámás kilátó is egyben. Egy 7-10 napos ittlét alatt bejárhatjuk, Kelet-Erdély legszebb tájait (Békási-szoros, Gyilkos-tó, Gyergyói havasok, Görgényi havasok, Kelemen havasok), legmagasabb csúcsait (Likas csúcs (1675 m), Vithavas (1609 m), Nagyhagymás (1792 m), Piricske csúcs (1545 m), Madarasi Hargita (1801 m), Nagy Pietros csúcs (2110 m) stb.).

 

 

Lovasszánozás

Télvíz idején vastag hótakaró borítja a tájat, ezért vendégeinknek lehetõségük nyílik ezen idõszakban a lovasszánozás kipróbálására, amely rendkívül kalandokat tartogat egy téli napon. A lovasszánokat a közeli faluban lehet kibérelni. Érdemes bejárni a környékbeli fakitermelõ utakat, ösvényeket, hiszen itt szinte senki sem közlekedik télen, így nyugalomban, csendben élvezhetjük a lenyûgözõ, havas tájat..